ALBLASSERDAM – Het eerste elftal van de Alblasserdamse Hockeyclub Souburgh kon zondag 8 mei officieel promoveren van de vierde naar de derde klasse, maar door onverwachte omstandigheden kon tegenstander Forcial uit Rockanje niet spelen en moet de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een andere keer worden gespeeld. Toch wilde het bestuur van HC Souburgh het elftal van coach Akram Din en assistent Jacq Gommers bedanken en eren voor de getoonde prestaties in het afgelopen seizoen. Dit werd dan ook uitgebreid, op een zonovergoten sportpark, voor een groot publiek gedaan.

Al drie jaar speelt dit relatief jonge elftal (met als uitzondering de 38-jarige doelmanroutinier Martijn de Jager) in de bovenste regionen van de vierde klasse. Dit seizoen was de doelstelling voor de club om te promoveren.  Gedurende de zomervakantie heeft het team op eigen initiatief, onder leiding van aanvoerder Peter-Paul Rijsdijk ,doorgetraind om zo bij aanvang van de eerste trainingen conditioneel weer voldoende fit te zijn.

Slechts een enkele wedstrijd werd met iets meer moeite gewonnen, maar het overgrote deel werd de tegenstander ruim opzij gezet. Alleen koploper HCRB uit Reeuwijk wist moeizaam te winnen van de Alblasserdammers en de uitwedstrijd tegen Tempo 34 uit Rotterdam werd door volgens de club door ‘vermoedelijk discutabel fluiten’ afgesloten met een gelijkspel.

De laatste thuiswedstrijd tegen Forcial wilden de mannen aan het thuispubliek laten zien waarom zij de promotie hebben afgedwongen. Dat zal over enkele weken nogmaals moeten gebeuren. Voordeel voor de club is dat de geblesseerde spits Edwin van Baaren  dan weer aanwezig kan zijn.  Akram Din en Jacq Gommers kunnen tevreden zijn  over een solide verdediging, die slechts achttien tegendoelpunten kreeg te verwerken, bestaande uit Tjesse Parel, Gregory Rademaker, de veelvuldig opkomende backs Viktor van der Klift en Jeroen Gommers en strafcornerspecialist Fedde Parel.

Het middenveld bestaande uit Tom van Leeuwen, Peter-Paul Rijsdijk, Kashif Khan en de overal inzetbare Sieuwe Parel zorgden voor de aanvoer naar de aanvallers Edwin van Baaren, Max Kleijweg, Alexander Vijfvinkel en Daan Overgaag. Ook de in de winterstop aangetrokken jonge speler Wajahat Malik begint zijn draai goed te vinden in de aanval.

De reeds genoemde doelman Martijn de Jager bracht met zijn ervaring veel rust in het team en zal het komend seizoen de stabiele factor blijven in de ploeg.  Niet alleen sportief heeft Heren 1 aangetoond een prestatie te kunnen leveren, maar ook disciplinair hebben de mannen goed gepresteerd; slechts  één gele kaart gedurende het hele seizoen. Dat betekent dat zowel fysiek als verbaal het team en grote stap voorwaarts heeft gemaakt en dat is een groot compliment waard.

De nieuwe sponsor Rabobank viel meteen het eerste jaar in de prijzen met een promotie van Heren 1. Ook Ary Vijfvinkel van subsponsor Vertom B.V. uit Rhoon , die al sinds de D-jeugd sponsor is van het elftal heeft het contract wederom verlengd en kan zeer tevreden omkijken naar het afgelopen seizoen. De technische staf heeft vertrouwen om ook in de derde klasse mee te kunnen komen en ziet in een aantal jeugdige A-spelers potentie genoeg  voor de komende jaren en het herenhockey op Souburgh  op niveau te houden.