ALBLASSERDAM – Sporthal Blokweer in Alblasserdam was in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei omgetoverd tot één groot spookhuis. Bijna veertig gillende kinderen werden met spoken, heksen, skeletten en rook de stuipen op het lijf gejaagd. “Ik ben echt nog nooit zó bang geweest,” bibberde de 9-jarige Sharon van den Boogaard, terwijl zij met haar zaklamp door de aardedonkere machinekamer struinde. Haar vriendinnetje kon de spanning even niet meer aan en zocht troost bij één van de begeleiders die haar moed inpraatte.

Het evenement begon met het inrichten van de slaapplaatsen, gevolgd door het discozwemmen. Daarna was het tijd voor een griezelspeurtocht die in en rondom het sportcentrum plaatsvond. In groepen gingen de kinderen op pad om letters te verzamelen. Zij kwamen daarbij allerlei angstaanjagende dingen tegen zoals spoken en skeletten. “Het spook in de bosjes was het engst,” wist Dimitri Parel (10) te vertellen. “Opeens riep hij keihard ‘boe’. Daardoor vloog mijn zaklamp door de lucht en had ik de hele avond kippenvel,” aldus de kleine Alblasserdammer. De gevonden letters werden later gebruikt om het verstopte spook te vinden en de deur uit te werken, zodat iedereen rustig in de sporthal kon slapen. Na een ontbijt en ochtendgymnastiek werden de avonturiers opgehaald door hun ouders.

Super leuk
“De kinderen hebben gegriezeld, maar ook genoten. Het was weer een groot succes,” aldus André Huizer van het sportcentrum. De kinderen waren het roerend met hem eens: “Het was heel spannend, maar wel super leuk. Ik wil volgend jaar nog een keer,” deelde de 9-jarige Caitlin Karreman haar vriendinnetjes voor het slapen gaan mee. Het evenement werd georganiseerd door A-Kidz; een samenwerking tussen het zwembad, het jongerenwerk en de gemeente.

Dit bericht is bijgewerkt op maandag 9 mei met 6 nieuwe foto’s die zijn gemaakt door Denise Fotografie.