ALBLASSERDAM – Op het schoolplein van de oude LTS aan de Esdoornlaan in Alblasserdam is deze week een gratis workshop graffiti spuiten gegeven door professionele en ervaren graffitispuiters. Volgens organiserend jongerenwerker Hugo van Bastelaere sprak alleen het bezoekersaantal al boekdelen: “Ik had gehoopt op dertig kinderen, maar dat werden er uiteindelijk vijftig. Graffiti is dus best wel hot in Alblasserdam!”.

Hugo organiseerde het evenement samen met Timo de Wit (11) en Ruben van Rumpt (12). “Gelukkig kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde activiteit. De ouders lieten weten erg enthousiast te zijn over de middag. Ook burgemeester Blase was goed te spreken over het project. Hij twitterde die middag: ‘Kom kijken naar het goud-rode Wapen van Alblasserdam op de graffitimuur bij de oude LTS!’,” vertelt Hugo.

Dat de middag zo geslaagd was, ligt volgens de jongerenwerker vooral aan het feit dat het een idee is van de kinderen zelf. “Dan is een project meestal bij voorbaat al geslaagd,” weet Hugo. “Als de kinderen weer een leuk idee voor een project hebben laat ze dan vooral langskomen bij het jongerenwerk. We zijn op maandag, woensdag en vrijdag geopend.”