ALBLASSERDAM – Alblasserdam heeft er een ‘vrouwenwinkel’ bij. Sinds een paar weken runt Susan Martherus haar eigen schoenen, sieraden –en tassenwinkel in het bedrijfsverzamelgebouw langs de Plantageweg. “Het is een echte vrouwenwinkel met leuke accessoires,” vertelt Martherus over haar winkel die de naam ‘Smarth Fashion’ draagt.

De winkel werd vorige maand geopend, maar had het aan Susan gelegen, was dit al veel eerder gebeurd. “Zolang ik mij kan herinneren ben ik gek op schoenen en tassen. Ik weet nog wel dat als ik met mijn moeder ging winkelen, ik altijd deze twee dingen keek. Niet voor niets wilde ik modeontwerpster worden. Uiteindelijk is daar niets van gekomen, maar ik heb nog wel steeds die schoenen-en-tassen-tic en verder vind ik uiterlijke verzorging erg belangrijk. Ook ben ik  jarenlang werkzaam geweest als financieel administratief medewerkster, waarvan de laatste vijf jaar in het bedrijf van mijn vader. Hier heb ik veel geleerd en gezien,” aldus de onderneemster.

Over haar producten vertelt Susan: “Ik heb vooral artikelen zoals sieraden, tassen, enkele schoenen, laarzen, slippers uit het middensegment. Onze schoenen zijn van echt leder en ik heb altijd de nieuwste trends. Zo weet ik nu al wat de komende winter een modetrend gaat worden in Nederland en heb daar de nieuwe collectie al op ingekocht. Ik hoop in de nabije toekomst mijn gehele assortiment uit te breiden ”

De winkel die gevestigd is op de verdieping van de voormalige winkel van Top1Toys. Smarthfashion is maandag gesloten en van dinsdag tot donderdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vrijdag is de zaak tot 20.00 uur open en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.