ALBLASSERDAM – De politie heeft vier Fransmannen van 25, 37 (2x) en 38 jaar aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Agenten zagen in de nacht van zondag op maandag 2 mei de vier in twee personenauto’s op de rijksweg A16 bij Sandelingen-Oost in de richting van de rijksweg A15 naar Gorinchem rijden. Omdat de agenten de auto’s en inzittenden wilden controleren, gingen zij langzamer rijden.

De bestuurders van de twee auto’s weigerden voorbij te rijden en pasten hun snelheid eveneens naar beneden aan. Pas nadat de agenten hun dienstvoertuig stilzetten reden zij voorbij en vervolgden hun weg door de Noordtunnel bij Alblasserdam. Kort daarna konden de twee voertuigen door diverse politie-eenheden worden klemgereden. Eén van de auto’s betreft een BMW X6 en staat als gestolen te boek. De politie onderzoekt de rol van de inzittenden en of er sprake is van diefstal of heling.