ALBLASSERDAM – Meer dan dertig vrachtwagens en een aantal personenauto’s zijn maandagochtend 2 mei beschadigd geraakt, nadat zij in aanraking kwamen met een los gereden matrixbord in de Noordtunnel. Het bord werd van het dak van de tunnel bij Alblasserdam gereden door een vrachtwagen met dieplader. De motorkap van de kraan was de boosdoener bij het ongeval. De massief stalen bak om het matrixbord raakte na de aanrijding los, waardoor aan ruim dertig vrachtwauto’s schade ontstond. Er vielen geeen gewonden.

De tunnelbuis richting Gorinchem is korte tijd dicht geweest voor onderzoek. De politie heeft met de chauffeur van de vrachtwagen gesproken. Onderzocht wordt of de vrachtwagen daadwerkelijk te hoog was.

De beschadigde voertuigen zijn door de politie opgevangen op de wrakkenparkeerplaats bij De Helling in Alblasserdam. Hier zijn gegevens opgeschreven. Via Rijkswaterstaat zullen deze schademeldingen verder worden afgehandeld. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak.