ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdagavond 30 april één man aangehouden voor een mishandeling die plaatsvond in een horecagelegenheid op de Dam in Alblasserdam. Verder bleef het volgens de politie erg rustig in de regio. “We kijken terug op een rustig verlopen en feestelijke Koninginnedag,” aldus een woordvoerster van de politie.

In Dordrecht werden over de gehele dag en avond zo’n 10 aanhoudingen verricht in verband met verstoring van de openbare orde, belediging, openbare dronkenschap en openlijk geweld. Het evenement Boulevard of Dance op de Spuiboulevard in Dordrecht werd druk bezocht en verliep goed qua organisatie en handhaving. De toestroom van publiek was enorm waarop organisatie en politie om 16.00 uur ’s middags besloten dat er niemand meer op het evenemententerrein werd toegelaten. Dit werd zowel buiten het terrein verteld aan het publiek en ook door de politie via regionale media en twitter gecommuniceerd. Er waren geen grote incidenten of problemen door de drukte.