ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft vrijdagochtend 29 april zeven inwoners van Alblasserdam een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt in de burgerzaal van het gemeentehuis. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd mevrouw A.P. van Vliet-van Herk, de heer J. van Kwawegen, de heer A.C.C.M. Ruikes, de heer K. Timmerman, mevrouw P.M. Wennekes, de heer A. van Driel en de heer H.H.M. Mergler.

Mevrouw A.P. van Vliet-van Herk (68) maakt zich sinds 1973 verdienstelijk op het terrein van het Rode Kruis, het kerkelijk leven, het ouderenwelzijn en de EHBO.

De heer J. van Kwawegen (54) maakt zich sinds 1970 verdienstelijk op het gebied van de duivensport, het kerkelijk leven, kerkelijke koorzang en een ondernemingsraad.

De heer A.C.C.M. Ruikes (53) maakt zich sinds 1992 verdienstelijk op het terrein van de plaatselijke politiek en als voorzitter van de Dordtse Tandartsenvereniging.

Mevrouw P.M. Wennekes (51) maakt zich sinds 1998 verdienstelijk op het terrein van plaatselijke politiek, geldinzameling voor goede doelen, integratie, zorg en cultuur.

De heer H.H.M. Mergler (76) zet zich sinds 1993 in voor de Stichting COGIS en enige veteranenorganisaties, met regionale en landelijke uitstraling.

De heer A. van Driel (57) maakt zich sinds 1975 verdienstelijk in het bestuur van voetbalvereniging de Zwerver uit Kinderdijk en in een bewonersvereniging.

De heer K. Timmerman (62) maakt zich sinds 1970 verdienstelijk op het gebied van sport, onderwijs en kerkelijk leven.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen vond plaats in het kader van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin.