ALBLASSERDAM – Als voorfeest op Koninginnedag hebben tientallen kinderen, ouders en grootouders uit Alblasserdam vrijdag 29 april deelgenomen aan de versierde fietsenoptocht in het Damdorp. Vanaf 18.00 uur verzamelde de groep zich met versierde fietsen, stepjes en buggy’s voor het gemeentehuis. Rond 18.30 uur vertrok de stoet onder politiebegeleiding om een ronde door het dorp te maken en na 45 minuten weer te arriveren op het Raadhuisplein. Daar werden in twee categorieën prijzen verdeeld.

Winnaars
In de categorie 0 tot 5 jaar ging de (gedeelde) eerste prijs naar Rowan van Oosterwijk en Mike van Rijsbergen. De (gedeelde) tweede prijs ging naar de zusjes Esmee en Lisanne Bochanen. De derde prijs ging naar Lisanne Lafeber. In de categorie 6 jaar en ouder werd Anna Busé eerste, gevolgd door Roos Breedveld en Thirza.

De organisatie van het evenement was in handen van het Oranje Comité Alblasserdam. De jury stond onder de leiding van mevrouw Blase. In het totaal deden 68 kinderen mee. De versierde fietsenoptocht is de aftrap voor alle activiteiten in het hele dorp op Koninginnedag.