ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam gaat door met het subsidiëren van de koopwoningen bij nieuwbouwproject de Alblasserwerf . De gemeenteraad besloot gisterenavond de overheidsregeling tot in ieder geval 1 januari 2012 te verlengen. In 2009 werd in het totaal 1,4 miljoen euro beschikbaar gesteld door minister Van der Laan om de woningverkoop te stimuleren, nadat de markt behoorlijk was ingestort. Op dit moment is er nog acht ton van dit bedrag over. Tijdens de vergadering bleek dat een steenrijke man veertien woningen met subsidie heeft opgekocht en deze inmiddels verhuurt.

Ramon Pardo, lijsttrekker van de D66 vroeg zich afgelopen week af of het massaal opkopen van woningen met subsidie wel legaal is. “Strookt dit met de bedoeling van de subsidie? Het gaat wel om gemeenschapsgeld.” Wethouder Sjoerd J. Veerman kon Pardo geruststellen: “Nee het is niet verboden om zoveel woningen met subsidie te kopen. Ik zou het niet erg vinden als ze zo allemaal de deur uit gaan.”

Orhan Yilmaz van de PvdA maakte zich vooral zorgen om de ‘Sahara’ in de nieuwbouwwijk: “Er zijn flinke zandverstuivingen in de wijk; kan hier wat aan gedaan worden, want de Sahara is leuk, maar niet in Alblasserdam?” Volgens de portefeuillehouder is dit vooral een zaak voor Alblasserwerf CV. “De CV moet de zandbak gaan regelen. We hopen de laatste strubbelingen binnenkort weg te werken. Voor Pinksteren moet het probleem zijn opgelost.”

Ruud Remans directeur van makelaar Veldhoen & Romeijn liet gisterenavond weten dat de man die eerder al veertien huizen kocht, op dit moment opnieuw overweegt om een paar woningen te kopen om deze te verhuren. In het totaal zijn er nog zestien huizen met subsidie te koop.