ALBLASSERDAM – De bemanning van marineschip de Cerberus heeft dinsdag 26 april in samenwerking met de waterpolitie en Rijkswaterstaat hun nieuwe sonarapparatuur getest op de bodem van de Noord. Dat deelde een van de bemanningsleden van het duikvaartuig mee. De oefening vond plaats rondom de Alblasserdamse brug. Volgens één van de bemanningsleden van het duikvaartuig, dat in de haven bij jachtenbouwer Oceanco is afgemeerd, is het toeval dat de oefening onder de brug plaatsvindt. “We waren hier toevallig in de buurt en dit leek ons een geschikte locatie.”

 “We zijn op de bodem echt van alles tegengekomen,” vertelt één van de duikers. “Er ligt heel veel troep. Van oud ijzer tot verkeersborden. Een speciale vondst hebben we niet gedaan.”

De Cerberus wordt normaal gesproken ingezet tijdens duikopdrachten waarbij onder meer explosieven onschadelijk worden gemaakt die in het water worden aangetroffen. Ook helpt het vaartuig regelmatig bij zoekacties. Het marineschip dient voor de duikers als platform bij hun werkzaamheden en is uitgerust met alle denkbare moderne communicatiemiddelen.

De woordvoerster van politie Zuid-Holland-Zuid kon vanavond overigens niet bevestigen dat het inderdaad om een oefening ging. “Die informatie is in ieder geval niet aan ons doorgegeven. Wij waren van de actie niet op de hoogte, maar omdat er bij de meldkamer geen melding is binnengekomen, gaan we er vanuit dat het inderdaad om een oefening gaat.”

De nieuwe sonarapparatuur, die tijdens het duiken meegaat in de pakken, wordt woensdag nogmaals getest.