ALBLASSERDAM – Als voorfeest op Koninginnedag wordt op vrijdag 29 april een versierde fietsenoptocht gehouden in Alblasserdam. Kinderen en ouders kunnen zich met versierde fietsen, stepjes en buggy’s vanaf 18.00 uur melden op het Raadhuisplein. Het vertrek staat gepland om 18.30 uur. De te fietsen route voert door het centrum van het dorp en zal ongeveer 45 minuten duren.

Er zijn weer twee categorieën waar de prijzen zullen worden verdeeld. De eerste is van 0 tot en met 5 jaar en de tweede vanaf 6 tot en met 12 jaar. De organisatie is in handen van het Oranje Comité Alblasserdam en organisatrice Ilse van der Plas geeft aan: “Ook dit jaar hebben weer een vakkundige jury onder leiding van mevrouw Blase. Het beloofd weer een heel mooie tocht te worden en ik kijk al uit naar alle creativiteit van de kinderen.”

De versierde fietsenoptocht is de aftrap voor alle activiteiten in het hele dorp op Koninginnedag. Dit jaar vinden er weer heel veel activiteiten plaats in het hele dorp en ook op “Konginnenach” staan optredens gepland in Het Wapen van Alblasserdam ( Oranje Jazz… ), Bliecks Point ( optreden dj Jaap ) en de Abdij ( optreden van The Bliecks ).

Meer informatie over het programma en alle activiteiten volgt via www.alblasserdamsnieuws.nl.