ALBLASSERDAM – Het minibedrijventoernooi, dat op zaterdag 21 mei bij voetbalvereniging Alblasserdam zal plaatsvinden, staat voor de derde keer op rij in het teken van Metakids. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met stofwisselingsziekten. Organisatoren Frank Bosch en Koos de Lange vinden het van groot belang dat er geld wordt gegenereerd voor dit goed doel.

 Bosch: “We willen graag kleine stichtingen sponsoren. Stichtingen die vechten voor bepaalde ziekten genieten vaak geen grote naamsbekendheid terwijl er een hoop kinderen door die ziekten getroffen worden. Kinderen met stofwisselingsziekten krijgen veel te weinig aandacht. En het sterftecijfer (2/3 overlijdt, red.) is schokkend. Daarom vinden we dat Metakids meer geld moet kunnen genereren voor wetenschappelijk onderzoek.”

Dit jaar willen de organisatoren een recordbedrag van €10.000,- bij elkaar verzamelen. Bedrijven die willen meedoen betalen per team €250,-. Dit is inclusief koffie, broodjes en een barbecue voor zeven personen. Op de website www.minibedrijventoernooi.nl kunnen bedrijven hun teams inschrijven. Dit kan ook door te mailen naar inschrijven@minibedrijventoernooi.nl. Vergeet dan niet de teamnaam en het contactpersoon (inclusief mobiele nummer) te vermelden.