ALBLASSERDAM – De leden van theatergroep ‘Gort&DeLiefde’ zijn voor een toneelstuk op zoek naar een paar meisjes dan wel jonge vrouwen in de leeftijd van 16 tot 24 jaar. De groep is al enige tijd aan het repeteren voor hun uitvoering van “Lied van de Arbeid” op dinsdag 13 september tijdens het Havenfestival. Het stuk is geschreven naar aanleiding van verhalen van Arie de Knecht, die regenmatig stukjes over vroeger schrijft in weekblad de Klaroen.

 “In ons toneelstuk wordt een tijdbeeld geschetst van de periode, waarin de scheepsbouw hoogtij vierde in Alblasserdam en de schepen nog geklonken werden. Het geluid daarvan was door het hele dorp te horen. Dat geluid vormde het ‘Lied van de Arbeid’,” vertelt Peter Weeting van de groep.  

Het heeft enige tijd geduurd, voordat zich voldoende spelers (m/v)  hadden aangemeld. De spelersgroep bestaat uit mannen en vrouwen uit verschillende leeftijdscategorieën. “Alleen zoeken we nog een paar meisjes/jonge vrouwen in de leeftijd van 16 tot 24 jaar.  Dan zijn we helemaal compleet. Een viertal (leuke) jongens in die leeftijd hebben we al. Echter de repetities lopen al een poosje en de tijd dringt. Ook zoeken wij kleding uit de vijftiger en zestiger jaren,” aldus Weeting.

Deel dit bericht via...