ALBLASSERDAM – Een bijna 5-jarige kat is deze week in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam slachtoffer geworden van een onbekende schutter. Kat Mickey vertoonde donderdagavond volgens zijn verzorgers Gert en Truus Visser vreemd gedrag. “Hij sloop door het huis en trok raar met zijn kopje,” vertelt Truus. De volgende dag belde het echtpaar de dierenarts, die hen adviseerde direct langs te komen. De arts constateerde dat er inderdaad iets mis was met de kat. Al snel bleek dat de Mickey een loden kogel in zijn oog had gekregen. “Waarschijnlijk afkomstig uit een luchtbuks,” weet Gert.

De dierenarts heeft het dier onder narcose gebracht en de kogel verwijderd. De kat krijgt voorlopig pijnstillers en moet rustig aan doen. De Alblasserdammers, wonend in de IJsselstraat, hopen dat hun dier er weer snel bovenop komt èn dat de dader gepakt worden. “De operatie heeft ons meer dan 150 euro gekost. We hebben het voorval aan de politie gemeld. Nu maar hopen dat de dader gepakt kan worden,” aldus Gert.

Mensen die iets verdachts hebben gezien, of een soortgelijk voorval hebben meegemaakt, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

De kat kreeg een kogel van bijna een halve centimeter in zijn oog geschoten.