ALBLASSERDAM – Leerlingen uit groep 8 van PCBS De Boeg uit Alblasserdam hebben deze week meegedaan met het project “Ik eet het beter, KlasseLunch 2011”, een project over gezonde voeding. Door middel van verschillende lessen werd geleerd dat je het gezondst kunt eten als je daarbij de producten uit “de schijf van vijf” gebruikt. Maandag zijn de kinderen begonnen om een nieuw lunchproduct te bedenken dat voldoet aan diverse eisen. Zo mag het product nog niet bestaan, moet het gezond zijn en moet het in een broodtrommelpassen.

Dat ging de 18 leerlingen van De Boeg goed af. Met brainstormen, keurmerken bestuderen, ingrediënten bij elkaar zoeken en een heus marktonderzoek kwamen zij uiteindelijk met het resultaat van de “Froodjes”. Een heerlijke combinatie van uitgeholde pistoletjes gevuld met fruitmoes, waar je dan in kunt dippen met komkommer, kaasstengels en soepstengels. Denise, Carolien, Massimo, rens en Petra kwamen met dit idee en hebben hiervan een poster gemaakt. Vervolgens heeft de hele klas deze poster donderdag 14 april ingeleverd bij Albert Heijn. Als afsluiting van het project, kregen de kinderen in ruil voor de poster een lunchpakket.