NIEUW-LEKKERLAND –  De politie zoekt getuigen van de vermoedelijke mishandeling van twee zwanen. Op vrijdag 8 april kreeg het personeel van de dierenambulance de melding dat er twee gewonde zwanen in het weiland aan de Tiendweg waren aangetroffen. De ene zwaan bleek al niet meer in leven, de andere zwaan werd door de dierenambulance meegenomen voor behandeling aan een vleugel. Ook bleek een nest van de beesten te zijn leeggehaald. Uit onderzoek is gebleken dat de zwanen vermoedelijk door menselijk handelen zijn toegetakeld. Het is niet de eerste keer dat er mishandelde zwanen zijn aangetroffen in het Lekdorp.

De politie vraagt getuigen die informatie hebben zich te melden bij de wijkagenten in Nieuw-Lekkerland. Dat kan ook telefonisch op het nummer 0900-8844. Op www.dekattenmand.nl zijn meer gegevens te vinden over de wijze waarop de dierenambulance de zwanen aantrof en heeft opgevangen.