ALBLASSERDAM – De 50-jarige Alblasserdammer die dinsdagmiddag 12 april in zijn woning aan de Havenstraat werd gearresteerd, is aangehouden voor bezit van wapens en op verdenking van hennepteelt. Naar aanleiding van binnengekomen informatie over illegaal vuurwapenbezit, wilden agenten omstreeks 14.00 bij de woning van de man naar binnen. De man weigerde na herhaaldelijk verzoek de deur te openen en legde het politieoptreden vast op beeld.

De agenten namen geen risico en besloten de deur te vernielen om zich de toegang tot de woning te verschaffen. Eenmaal in het pand ontstond een confrontatie tussen de verdachte en de politie. De man uitte diverse bedreigingen, pleegde ernstig verzet en beet daarbij een agent in zijn hand die hierdoor lichtgewond raakte. Nadat de man onder controle was gebracht en aangehouden, werd de woning doorzocht.

Er werden diverse oude en antieke wapens in de woning aangetroffen, na onderzoek bleek het bezit hiervan niet strafbaar. Een luchtbuks en op vuurwapengelijke voorwerpen werden wel in beslaggenomen. Daarnaast werden in diverse ruimten van het pand een aantal zakken met hennepresten en materiaal om een kwekerij op te bouwen gevonden. Dit is eveneens in beslaggenomen voor onderzoek. De man is een bekende van de politie op het gebied van de genoemde feiten en zit nog vast.