STREEFKERK – In de afgelopen dagen heeft de politie uitvoerig onderzoek gedaan naar de mishandeling van een 24-jarige gehandicapte man uit Streefkerk. Vorige week hield de politie hiervoor een 14-jarige jongen uit Groot-Ammers aan, hij werd na verhoor heengezonden. Deze jongen en een handvol getuigen/mogelijke betrokkenen die de politie heeft verhoord, ontkennen iets met de zaak te maken te hebben. De ouders van de jongeren geven eveneens aan niet te twijfelen aan de verklaringen van hun kinderen. Ondanks de sterke aanwijzingen die de politie heeft, is het hierdoor niet eenvoudig de zaak rond te krijgen.

De politie doet nogmaals een dringend appèl op mensen die iets gezien hebben of weten wie er bij dit incident betrokken zijn en dit nog niet hebben laten weten aan de politie. Zij kunnen informatie doorgeven op 0900-8844. Mensen die liever anoniem iets willen doorgeven over deze zaak kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Alleen met informatie vanuit de lokale bevolking kan de politie de zaak afronden en recht doen aan het onrecht dat het slachtoffer is aangedaan.

Reactie Burgemeester Liesveld
Burgemeester Gradisen betreurt de gang van zaken. Hij roept in navolging van de politie eveneens getuigen op om zich te melden. ‘De politie doet haar best en de gemeente bezint zich momenteel op haar rol. Eén getuige is geen getuige, maar dat de daders hierdoor ermee weg lijken te komen is voor mij onverteerbaar.’

De burgemeester vindt dat alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. En niet alleen getuigen. Maar ook de directe omgeving van de verdachte: zoals familieleden en vrienden. ‘Heel Streefkerk roept er terecht schande van wat er allemaal in hun gemeenschap gebeurt. Sommige mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen om erger voor de kern én voor de jongeren zelf te voorkomen.’