ALBLASSERDAM – Tegen het verkeer in, over trottoirs en fietspaden moesten zaterdag 9 april drie ambulances zich een weg banen door het drukke verkeer in Alblasserdam. Net nadat de eerste ambulance zijn bestemming in de Nicolaas Beetsstraat had bereikt, werd de volgende ziekenwagen opgeroepen voor een gevallen vrouw bij de Oude Torenbrug. De op het zebrapad overstekende dame kwam rond 12.30 uur vermoedelijk ten val doordat zij te hard remde met haar fiets. Volgens getuigen had de fietser, een motorrijder, die over het fietspad het dorp uit wilde, te laat opgemerkt, waarna een schrikreactie en een valpartij volgde. Een tweede ambulance was nodig om de vrouw naar het ziekenhuis te vervoeren.

Doordat de Dam vandaag is afgesloten voor inkomend en uitgaand verkeer is het aanzienlijk drukker in Alblasserdam dan op andere zaterdagen. Al het verkeer moet of via de Oude-Torenbrug of via de dijk het dorp verlaten. In opdracht van de gemeente legt aannemer Van Gelder de laatste hand aan de infrastructuur van de Dam – Ruigenhil. De werkzaamheden gaan gepaard met een afsluiting die van 06:00 uur ’s ochtends tot ongeveer 21:00 uur ’s avonds duurt. De afsluiting loopt van de kruising Edisonweg/ Helling tot aan de kruising Blokweerweg/ Cortgene.

Één rijbaan op de Randweg/ Oude-Torenweg werd zo'n tien minuten geblokkeerd door een ambulance.

Het verkeer werd door passanten geregeld.