NIEUW-LEKKERLAND – Afgelopen zaterdag 9 april heeft Hervormde Gemeente Maranatha in en rondom haar kerkgebouw in Nieuw-Lekkerland weer haar jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Op deze zonovergoten dag wisten vele belangstellenden de weg te vinden naar onder andere de goed gesorteerde boeken, antiek & curiosa, de vele meubels, kleding en meer. Bij het rad van avontuur zijn prachtige prijzen gewonnen en op het terras in de zon konden mensen genieten van heerlijke snacks.

De organisatie en de vele vrijwilligers kunnen terugzien op een geslaagde dag die netto € 17.674,- heeft opgebracht. Een gedeelte van de opbrengst van het evenement is bestemd voor een aantal goede doelen :  een ontwikkelingsproject in de Dominicaanse Republiek en twee opvangprojecten in Roemenië.

Tijdens de bedrijvendag en de rommelmarkt was dit jaar ook de brandweer te bezoeken. De kazerne en de voertuigen konden worden bekeken, en daarbij waren genoeg mensen van de brandweer om uitleg te geven. Tevens was er voor de jeugd een waterspel opgesteld. Daarnaast was er voor volwassenen een ‘ademluchtbaan’ zodat mensen konden ervaren wat het is om in een met rook gevulde ruimte te lopen. Tekst: Sandra Boom, Reinier Breedveld en Willem de Wolf.  Foto’s: Reinier Breedveld, Willem de Wolf, Ria Scholten en Sandra Boom.