ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon van Alblasserdam opent woensdagmiddag 13 april om 14.15 uur het nieuwe  rioolgemaal Kortland. Het nieuwe gemaal staat bij de kruising Van Eesterensingel / Seniorstraat / Meursingsstraat. De nieuwbouw van dit hoofdrioolgemaal is een onderdeel van het project uitbreiding begraafplaats. Om de uitbreiding mogelijk te maken moest het bestaande rioolgemaal worden verplaatst. Het nieuwe rioolgemaal is uitgevoerd in een zogenaamde natte opstelling.

De bouw van het gemaal heeft ongeveer een half jaar geduurd. Tijdens de uitvoeringsperiode en testperiode van het nieuwe rioolgemaal is het oude gemaal continue in bedrijf geweest om zo garant te kunnen staan dat al het rioolwater naar de zuivering kon worden getransporteerd. Nu het rioolgemaal officieel in bedrijf wordt genomen kan worden begonnen met de aanleg van de uitbreiding van de begraafplaats.