ALBLASSERDAM – “Ik zag de slachtoffers en vond het heel zielig, Ik wilde wat doen,” vertelt de 10-jarige Cherelva Hansum uit Alblasserdam. Samen met haar 9-jarige klasgenootje Nienke Versteeg wil zij geld inzamelen voor de mensen die vorige maand slachtoffer werden van de aardbeving en daaropvolgende tsunami in Japan. Tienduizenden mensen werden getroffen. Samen met het Jongerenopbouwwerk organiseren de twee vriendinnen zaterdag 16 april een rommelmarkt. Deze vindt, in tegenstelling tot eerdere berichten niet plaats in de ‘De Postduif’, maar op het Scheepsbouwplein in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam. Hiertoe is besloten omdat op diezelfde dag op dit plein al een rommelmarkt gepland stond. De twee markten worden dus samengevoegd.

Nienke vertelt wat er ondermeer te beleven is: “Er komt een grabbelton, je kunt je laten schminken, er kan drinken verkocht worden en er wordt een rommelmarkt gehouden.” Vóór het zover is gaan de twee kids posters ophangen en flyers uitdelen. “We gaan bij de supermarkt staan en op scholen folderen. We hopen dat heel veel mensen langskomen, want ieder slachtoffer dat gered kan worden, is er één,’ aldus Cherelva.

In het totaal zijn er elf rommelmarktplaatsen beschikbaar. De markt wordt zaterdag 16 april gehouden van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor een plaatsje kan via 078-6931113. Kosten hiervoor zijn vijf euro voor een volwassen persoon en één euro voor een kind. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis dat werkzaam is in Japan.

Deel dit bericht via...