ALBLASSERDAM – De Jeugdgemeenteraad van Alblasserdam wil er ‘vol gas tegenaan’ om de functie speelvoorziening bij het Van Nesplantsoen in stand te houden. Dat bleek tijdens de wekelijkse vergadering van de JGR. Ardjan Boersma (SGP) opperde tijdens de vergadering: “Als we nu van de kooi een grasveld maken en we zetten er twee bomen als doel, dan heeft het de functie groen en kunnen de kinderen er toch spelen.”

De gemeente besloot dinsdag 5 april de voetbalkooi tussen de woningen aan de Cortgenehof en het Van Nesplantsoen voor 14 april te verwijderen. De voorziening was in strijd met de functie ‘groen’ van het bestemmingsplan. Hoewel de gemeente graag de kooi had laten staan, oordeelde de rechter dat dit niet mocht.

Of het plan van Boersma uitgevoerd kan worden, wordt binnenkort bekeken. “We moeten er in ieder geval vol gas tegenaan. Het is belangrijk dat kinderen in die wijk ook een goede speelvoorziening hebben. Volgende week willen we al een advies klaar hebben liggen voor de gemeente,” aldus Arnold van Heusden (CDA).