ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagavond 1 april bij een grote alcoholcontrole op de Edisonweg in Alblasserdam een 18-jarige autorijschoolleerling aangehouden. De jongeman blies tijdens een test een ‘fail’ wat inhoudt dat hij te veel alcohol heeft genuttigd. Voor de ‘lesser’ geldt de grens van beginnend bestuurder en deze ligt zo laag dat een glas bier soms al voldoende is om de grens te overschrijden. Kennelijk had deze leerling in de middag nog iets gedronken zodat bij de blaastest net een te hoog promillage tevoorschijn kwam. De rijschoolhouder, die niet te diep in het glaasje had gekeken, mocht zijn weg vervolgen.

Tot nog toe (20.20 uur) zijn drie beschonken bestuurders aangehouden. Enkele honderden automobilisten werden gecontroleerd. De komende uren blijft de politie in de regio controleren op overmatig alcohol gebruik.

Overigens staan op de foto’s GEEN bestuurders die teveel op hadden.

Bestuurders zonder alcohol in hun lichaam kregen een BOB-sleutelhanger.