NIEUW-LEKKERLAND – Bij de politie in Nieuw-Lekkerland is op woensdag 30 maart een melding binnengekomen over een nep-parkeerbekeuring. Een inwoner van het dorp vond op haar auto een papiertje met politielogo dat enigszins deed denken aan een echte bekeuring. Vergeleken met een echte bon is het verschil duidelijk, maar wie zelden of nooit een (parkeer)overtreding begaat en een bekeuring krijgt, zou erin kunnen trappen.

De nep-bekeuring is een voorgedrukt, redelijk professioneel uitziend papiertje waarop diverse gegevens als kenteken, naam, adres en de gemaakte overtreding kan worden ingevuld. De politie gaat uit van een kwajongensstreek, maar een waarschuwing is op zijn plaats. Wie een persoon dergelijke papiertjes onder ruitenwissers ziet stoppen wordt gevraagd hem of haar hierop aan te spreken en de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief).