ALBLASSERDAM – Een auto, die geparkeerd stond in de Willem Dreeshof in Alblasserdam, is in de nacht van dinsdag op woensdag 30 maart door onbekende oorzaak volledig uitgebrand. Het vuur ontstond rond 2.20 uur. Binnen enkele minuten stond de auto in lichterlaaie. Voordat de brandweer arriveerde, vonden diverse ontploffingen plaats die vermoedelijk te maken hadden met de ingebouwde LPG-installatie in de Audi. De toegesnelde brandweer wist de brand met water en schuim snel onder controle te krijgen.

De 22-jarige eigenaar van de wagen, moest met lede ogen aanzien hoe zijn auto in vlammen opging. “Daar gaat al m’n spaarloon. Ik had ‘m net drie maanden.” De Alblasserdammer sluit een bewuste actie niet uit: “Ik ben al vaker de dupe geweest van vernielingen en diefstal. Sommige mensen gunnen me denk ik gewoon zo’n auto niet.”

Verdachte situatie
Een opvallend feit is dat de politie de nacht vóór de brand een melding kreeg van een verdachte situatie op de Blokweerweg waar de auto bij betrokken was. Buurtbewoners hadden gezien dat iemand rond 3.30 uur in de geparkeerde auto was gaan zitten en daarna vertrok richting Bas van der Heijden. Toen de politie ter plaatse kwam, werd niemand meer aangetroffen. Wel werd geconstateerd dat de auto als enige geen rijp op de ruiten had.

Volgens de eigenaar moet dit iemand anders geweest zijn dan hijzelf. “Ik was om half twaalf al thuis en ben daarna niet meer buiten geweest,” verklaarde de man tegenover de politie. Wie het wel geweest kon zijn wist de man niet. Na enig doorvragen van de politie bleek dat de Damdorper slechts in het bezit was van één sleutel. Mogelijk loopt er nog een ander rond met de andere sleutel.

De technische recherche van de politie heeft woensdagochtend onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Resultaten hierover zijn nog niet bekend.

Mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag of eerder in de week iets verdachts hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

De auto moest worden opengeknipt.