ALBLASSERDAM – De zwemmers van de Alblasserdamse zwemclub Wiekslag hebben tijdens een kampwedstrijd in Numansdorp weer een mooi aantal nieuwe persoonlijke records gezwommen en medailleplaatsen in de wacht gesleept. De 6x 50 m vrij m/j junioren was goed voor een tweede plaats.

Ryan de Laat zwom bij de jongens minioren 4 op de 25 m vlinder een mooie PR en eindigde daarmee op de derde plaats. Ruben van Erk werd bij de junioren 4 eerste op de 50m rug, Rowin Vonk werd 2e en Alex van de Berg greep net naast de medailles en eindigde op de vierde plaats.

Bij de meisjes junioren 3 zwom Cheyenne Visser naar goud  in een nieuw PR van 38.52 , ook haar 200 vrij was goed voor goud. Louise Kusters, Sanne Fiole en Saskia de Vries zwommen PR’s in dezelfde categorie.

Alinda Damsteegt werd eerste op de 50 m vlinder en ook op de 200 wisselslag in een nieuw PR van 2.35.68. Jelle Hage zwom bij de jongens minioren 6 een nieuw Pr op de 50 vrij en 50 vlinder.

Michael van de Plaat zwom op de 100 vlinder een nieuw PR en tikte als 4e aan in een tijd van 1.14.38, ook zijn 400 wissel was goed voor een nieuw PR. Tamara Kroon zwom een dijk van PR op de 100 vrij van meer dan 9 sec.

Aan het aantal nieuwe PR’s bij de zwemmers in de verschillende categorieën is te zien dat de Wiekslag  ook in de breedte zich goed ontwikkelt.