ALBLASSERDAM – Het Alblasserdamse programma tijdens Koninginnedag wordt gevarieerder dan andere jaren. Dat laat het Oranje Comité Alblasserdam weten. “We hopen dat met het vernieuwde programma het feest nog meer aantrekkingskracht krijgt. Als het dan ook nog eens mooi weer wordt, wordt het een superfeest,” weet comitélid Wiebe van Bockel. De aftrap van het feest vindt plaats op 29 april met een versierde fietsenoptocht voor kinderen. Op Koninginnedag zelf staan veel nieuwe activiteiten gepland.

Een aantal van deze activiteiten zijn een optreden plaats van goochelclown Pica Pica, Zuid-Hollandse kampioenschappen straatgoochelen met meer dan tien deelnemers,  een historische optocht, optredens van diverse verenigingen en een volgens de organisatie ‘geweldig slotoptreden’ dat ’s avonds plaatsvindt. Details hierover volgen volgende week. Ook de bekende onderdelen als de aubade, skelterrace en ringsteken ontbreken niet.

OCA
Het Oranje Comite Alblasserdam organiseert voor de gemeente Alblasserdam de festiviteiten welke verband houden met de verjaardag van Koningin Beatrix. Hoofddoel is een fantastische dag te organiseren voor de hele bevolking op 30 april. Daarnaast organiseert het comité de lampionnenoptocht op de echte verjaardag van de majesteit.