ALBLASSERDAM – De lokale coverbands Rotations, Innocent en Unbend spelen vrijdagavond 1 april tijdens een benefietconcert in Landvast in Alblasserdam graag voor een vollere zaal dan ooit tevoren. De opbrengst van het concert gaat namelijk in zijn geheel naar de laatste wens van de aan kanker overleden Bianca Baijens. Voor het concert waren 450 kaarten beschikbaar. Tot nog toe is ongeveer de helft verkocht. Adrie en Jannie Baijens, ouders van Bianca, hopen dat alle kaarten voor vrijdag de deur uitgaan. “Het zou fantastisch zijn als het een uitverkocht concert wordt. Het is toch weer een stap dichterbij het doel,” vertelt Adrie.

Ook burgemeester Bert Blase, die tijdens de avond de opbrengst van de in Alblasserdam gehouden collecte bekendmaakt, hoopt op een goede verkoop en steunt het initiatief van harte: “Ik vind het een ontzettend goed initiatief. Iedereen spant zich er voor in en dat moet beloond worden. Hoe meer kaarten verkocht worden, hoe beter het is.”

Een toegangskaart kost 12,50 euro en is te koop bij Landvast. Deze kaart heeft twee functies. Eerst kan hij gebruikt worden als entreebewijs en daarna als ‘hamburgerbon’ bij de Mc Donald’s.

Het echtpaar Baijens verloor in augustus 2010 hun 31-jarige dochter Bianca aan baarmoederhalskanker. Om de sterfgevallen in de toekomst terug te dringen is er een apparaat nodig dat één miljoen euro kost. Inmiddels is er zo’n 310.000 euro opgehaald. Bianca was zelf tien jaar viroloog bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Haar laatste wens was dat het ziekenhuis een eigen hyperthermiescan zou krijgen. Vandaar het initiatief van haar ouders om via sponsors en collectes genoeg geld binnen te krijgen om de scan aan te schaffen. Bij hyperthermie wordt een tumor verwarmd, waardoor de cellen zwakker worden en beter te bestrijden zijn. De overlevingskansen nemen met de scan enorm toe en de verschrikkelijke bijwerkingen van chemo –en radiotherapie nemen juist sterk af.

Kleine overwinninigen
De Alblasserdamse wist dat ze het gevecht tegen kanker niet kon winnen, maar ontdekte steeds meer haar vermogen om andere mensen te inspireren en aan te zetten tot grote overwinningen. “We moeten onze kleine overwinningen tellen,” zei ze dan. Toen Bianca op 4 augustus overleed, werd de missie ‘Walking on a dream’ die zij begon, voortgezet door familie en vrienden, in samenwerking met het Erasmus MC Vriendenfonds.

“Het gaat ons lukken”
Hoewel het benodigde bedrag enorm is, weten Adrie en Jannie het zeker: “We willen dit in haar naam afmaken en dat gaat ons gewoon lukken. Binnen anderhalf jaar hebben we die miljoen euro binnen,” stelt het echtpaar.