ALBLASSERDAM – Maandag 28 maart om 10.30 uur reikt Aad Snijders, vestigingdirecteur bij Woonkracht10, de eerste sleutel van het nieuwbouwcomplex Cortgene in Alblasserdam officieel uit aan langstzittend bestuurslid van woonvereniging Wonen 2000 Plus, Koos de Groot. De uitreiking is een bijzondere aangelegenheid na een langdurende projectontwikkeling naast de grote kerk in Alblasserdam. De woonvereniging maakt zich sterk voor het groepswonen van ouderen in Alblasserdam. Woonkracht10 is er trots op dat de woongroep nu eindelijk een plek heeft om te wonen.

Op een inmiddels jarenlang braakliggend terrein is door Woonkracht10 een nieuw woon- en werkgebouw neergezet. Dit gebouw bevat in totaal 31 appartementen onderverdeeld in twintig sociale huur-, tien huurwoningen vrije sector, één koopwoning en twee kantoorruimten. Veertien sociale – en drie vrije sector huurappartementen zijn verhuurd aan leden van de woonvereniging. Een woning is verhuurd aan de woonvereniging en dient als gemeenschappelijk ruimte voor hun leden.

Groepswonen
De leden van de woongroep kiezen bewust om te wonen in een groepswonencomplex voor senioren vanaf vijftig jaar met behoud van privacy, maar waarbij vrijheid, vriendschap, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid en zorg en aandacht voor elkaar hoog in het vaandel staan. Ieder huishouden heeft weliswaar een eigen appartement. De saamhorigheid resulteert in uitstel van professionele zorg, het tegengaan van vereenzaming en bevordert het gevoel van veiligheid. Door de ontwikkeling van het nieuwbouwcomplex maakt Woonkracht10 deze unieke woonvorm in Alblasserdam mogelijk.

Ontwikkeling
Het nieuwbouwcomplex is ontwikkeld in samenwerking met BM projectontwikkeling, BM van Houwelingen en architectenbureau Spring Rotterdam. Woonkracht10 is eigenaar van het pand. Naast de appartementen heeft het complex twee kantoorruimten; in een ervan huisvest de vestiging Alblasserdam van Woonkracht10 .

Huur vrije sector
Momenteel zijn er nog een aantal huurwoningen vrije sector beschikbaar. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Woonkracht10 in Alblasserdam via (078) 644 22 88.

Deel dit bericht via...