NIEUW-LEKKERLAND – De verkoop –en protestactie van het personeel van zwembad “Schoonenburg” die zaterdag 26 maart in Nieuw-Lekkerland werd gehouden, is een groot succes geworden. Drommen mensen verzamelden zich voor de C1000 supermarkt om een abonnement te bemachtigen. Door de luidsprekers van een versierde geluidswagen werd de boodschap tientallen keren herhaald: “Het zwembad mag niet sluiten, koop daarom nu uw abonnement…”. Het enthousiasme van de Lekkerlanders overtrof alle verwachtingen bij bedrijfsleider Monique Veldman van het zwembad.

“De dag was een groot succes! We hebben in een het totaal 750 abonnementen verkocht. Dit is echt ongelofelijk,” vertelde een dolblije Monique. Personeelslid Hans Stam zweette zich bijna een ongeluk in zijn pak. Heel de dag liep de Lekkerlander verkleed als Jip door het dorp. Het zweet gutste van zijn voorhoofd als hij zijn kap even oplichtte voor wat frisse lucht: “Het is bloedheet in zo’n pak, maar we doen het voor het goede doel en dat is zo te zien niet voor niets,” zei Stam, wijzend op de mensen die in rijen voor de supermarkt stonden om te betalen.

De actie werd opgezet omdat de gemeente Nieuw-Lekkerland, die tegenwoordig gemeente Molenwaard heet, heeft aangegeven het contract met Sportfondsen per 31 december 2011 op te zeggen. Bedrijfsleider Monique Veldman van Sportfondsen is bang dat deze opzegging een voorbode is van een definitieve sluiting van het bad en wil met de verkoop –en protestactie duidelijk maken dat Zwembad Schoonenburg een belangrijke rol in de Nieuw-Lekkerlandse samenleving vervult.

Deel dit bericht via...