STREEFKERK – Zaterdagmiddag 26 maart is als gevolg van een uitslaande brand een schuur volledig uitgebrand. Rond 12.00 uur kwam de melding dat er brand was uitgebroken in een schuur naast een woning aan de Bergstoep in Streefkerk. De brandweer van Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers rukten hierop uit met twee tankautospuiten en schaalden op naar middelbrand. Binnen korte tijd wisten de brandweerlieden de brand onder controle te krijgen en kon het sein brand meester worden gegeven. De schuur werd als gevolg van de brand volledig in as gelegd. 

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Het is niet duidelijk hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. In het dak van de schuur was asbest verwerkt dat als gevolg van de brand op het terrein van de woning en het terrein van de naastgelegen woning terecht is gekomen. De omgevingsdienst kwam ter plaatse om te zorgen dat deze resten worden opgeruimd. Bij de brand raakte niemand gewond. Als gevolg van de brand is de dijk enige tijd afgesloten geweest. De foto’s zijn gemaakt door Jonathan van der Meulen uit Nieuw-Lekkerland.