ALBLASSERDAM – De weekmarkt in Stratum in Eindhoven had er vrijdag 25 maart een ongewone marktkoopman bij. De in Eindhoven geboren burgemeester Bert Blase van Alblasserdam bracht er namelijk zijn nieuwste boek, In Statu Nascendi, aan de man. Aan het eind van de dag was er zo’n 800 euro opgehaald. Een deel hiervan komt ten goede aan Alblasserdamse Jeugdland en het Jongerenwerk. Jan en Petra Wijninga uit Alblasserdam brachten een bezoek aan de markt in Eindhoven.

Hieronder een ingestuurd tekstverslag van Petra en een fotoverslag van Jan Wijninga.
 
Om 8.30 uur werden Bert Blase en zijn vrouw opgehaald door de eigenaar van de  notenkraam de Olienoot  om  te vertrekken naar Eindhoven. Op het Gerardusplein was een kraam in gericht met de vlag van Alblasserdam in top. Door een actie van de marktkooplieden werden er 55 boeken van van burgemeester Blase uitgedeeld die verloot waren. De eerste persoon die haar boek ophaalde was mevrouw van Schader (80) en even later was er het jongetje Nova van vijf jaar die nu op de zelfde school zit als de burgermeester vroeger.

In de straat voor de markt, de Primulastraat, is de burgemeester op nummer 30 geboren. Vrijdag is Blase daar langs geweest en heeft met buurtgenoten gesproken en aangewezen waar zijn slaapkamer was, waar hij knikkerde, gerolschaatst heeft en waar hij voetbalde. Hij liet ook het huis zien waar zijn beste vriendje woonde op nummer 39.

We vroegen buurvrouw Marks(77), die op nummer 34 woont, of zij Blase nog kende. Het eerste wat ze zei was:  “Bertje Blase? Ja hoor die ken ik nog wel! Het is die familie niet zo goed vergaan.” Toen haar verteld werd dat hij nu burgemeester was, was de buurvrouw zeer verbaasd en tegelijkertijd blij voor Blase.

De loco burgermeester Mary Fiers van Eindhoven was ook aanwezig en mocht een boeket met het boek in ontvangst nemen. De uitgever van het boek had de boeken beschikbaar gesteld en de opbrengst van 800 Euro gaat naar goede doelen, De burgemeester wil zowel zijn geboorteplaats als Alblasserdam bedanken.

Het boek van de Burgemeester begint bij zijn jeugd en daarom wil hij de opbrengst van deze dag schenken aan onder andere het jongerenwerk en Jeugdland.

De Alblasserdamse vlag wapperde fier op de Eindhovense markt.

Deel dit bericht via...