ALBLASSERDAM – Politieagenten hebben vrijdagavond 25 maart een passantenonderzoek gedaan naar aanleiding van de gewapende overval van vorige week vrijdag op de Schoenenreus in Alblasserdam. Op diverse plekken spraken een zestal agenten voorbijgangers aan. Hoofdvraag was of mensen vorige week iets verdachts gezien of gehoord hebben tussen 20.00 en 21.00 uur. Het is nog niet bekend of het onderzoek bruikbare tips heeft opgeleverd.

De nog steeds onbekende man viel vorige week rond 20.30 uur de winkel aan het Wilgenplein binnen en bedreigde de kassamedewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Volgens diverse getuigen werd daarbij ook geschoten. Daarna verliet de overvaller de winkel met naar verluidt een bedrag van zo’n 500 euro en vertrok op een donkerkleurige damesfiets richting de Ieplaan. De verdachte is ongeveer 1.85m en droeg een bivakmuts.

Getuigen kunnen zich nog steeds melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook. Hiervoor kunt u bellen naar 0800-7000.