ALBLASSERDAM – Dit jaar adopteren de leerlingen van de Alblasserdamse basisschool de Loopplank het monument aan de Polderstraat. De officiële plechtigheid, in het kader van het project ‘adopteer een monument’ is op maandag 18 april, om 10.00 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis. Na de plechtigheid lopen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden.

Het project vloeit voort uit een initiatief van de Stichting Februari 1941 en heeft als doelstelling om aan leerlingen van een basisschool, door middel van de adoptie van een gedenkteken, het besef over de betekenis van de begrippen ‘vrijheid’ en ‘verdraagzaamheid’ meer gestalte te geven.

Via het monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daarbij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project. ‘Adopteer een monument’ is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 in het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren.

Deel dit bericht via...