ALBLASSERDAM – Na lang onderhandelen met de Franse gemeente La Tour-d’Auvergne hebben de Alblasserdammers Rein(59) en Ada Osinga (57) de camping municipal (gemeentecamping) in Midden-Frankrijk overgenomen. Daarmee is de jongensdroom van Rein, die twee jaar geleden met vroegpensioen ging, uitgekomen. De camping zal gerund worden door dochter Wendy Osinga en haar vriend Ronald Ton.

De camping, vlakbij Clermont-Ferrand, werd niet zonder slag of stoot overgenomen. “Er was namelijk nog iemand die de camping wilde kopen. Dit was een Belgische projectontwikkelaar, die van de huidige, licht glooiende camping met 75 ruime kampeerplaatsen, een chaletpark wilde maken. Uiteindelijk hebben we de gemeenteraad kunnen overtuigen om te kiezen voor ons project,” vertelt Wendy.

Zwemmen, fietsen, wandelen
De camping La Chauderie ligt op 890 kilometer rijden vanaf Alblasserdam in de Franse Auvergne. Deze regio is een oud vulkaangebied, met onder andere de Puy de Dôme. De Tour de France is hier vaak geweest en finisht en start ook deze zomer vlakbij La Chauderie. De camping ligt direct aan een klein riviertje en naast de camping is een waterval. Volgens de nieuwe eigenaren leent het riviertje zich prima voor het bouwen van dammen. “Maar wil je echt gaan zwemmen, dan moet je een kwartiertje lopen en stuit je op een prachtig zwemmeer. Hier is in de zomer ook een badmeester aanwezig. Verder kun je in de directe omgeving wandelen, fietsen en natuurlijk genieten van een schitterend landschap,” aldus Ronald.

Avontuur
Initiatiefnemers Rein en Ada hebben lang nagedacht over de stap om de camping over te nemen. “Het is voor ons best een avontuur. Ada en ik zullen zéker in het kampeerseizoen aanwezig zijn en meehelpen, maar buiten het zomerseizoen blijven wij lekker in Alblasserdam wonen. Voor onze dochter en haar vriend zal er echter veel gaan veranderen. Zij gaan namelijk definitief naar Frankrijk en zullen op de camping gaan wonen.” Meer informatie over de camping is te vinden op de website www.la-chauderie.com.