ALBLASSERDAM – Zo’n 130 mensen hebben zaterdag 19 maart in de Alblasserdamse Ontmoetingskerk genoten van een luxe diner tijdens ‘Eten voor Eten’. De maaltijd, bestaande uit kippensoep, een lentestamppot, salade, rijst en koffie,  werd tot in de puntjes verzorgd door de kerkjeugd. Een aantal leden van de kerk bracht extra sfeer met live-muziek, waarbij mensen een verzoeknummer konden indienen. Aan het einde van de avond werden Roemeense spullen verloot. Dominee Hans van Walsum was na afloop vol lof over de actie en twitterde: “ ‘Eten voor eten’ in Ontmoetingskerk. Geweldig succes! Hulde aan de jongeren van onze gemeente!”.

De opbrengst van de avond,  ging naar het goede doel. Conrad van Kooten, medeorganisator van de avond vertelt: “De helft wordt gebruikt om arme zigeunergezinnen in Roemenie van eten en medicijnen te voorzien , de andere helft wordt gebruikt om een school te bouwen in Lira in Uganda.”

Mensen die de actie willen ondersteunen kunnen dit op twee manier doen. Zo kan voor veertig euro een Roemeens gezin voor een maand gesteund worden en er kan voor twintig euro een stuk muur van een vierkante meter worden gesponsord voor de school in Uganda. Het bedrag kan gestort worden op rekeningnummer 350567.  Voor het sponsoren van gezinnen vermelden “ t.b.v Bread to live”. Voor het sponsoren van de muren  : ”t.b.v. Lira”