ALBLASSERDAM – Op bedrijventerrein Nieuwland in Alblasserdam is dinsdag 22 maart een nieuw datacenter met de naam Dataplace geopend. Volgens exploitant ProServe draait het datacenter volledig op windenergie en wordt de buitenlucht gebruikt voor de koeling. Het datacenter heeft plaats voor maar liefst 32.000 fysieke servers, daarbij is rekening gehouden met de modernste eisen die van een datacenter worden geëist. De komende maand biedt dataplace een ieder de mogelijkheid tot een rondleiding in het pand dat volledig draait op stroom  welke afkomstig is van windenergie. Gezien de hoge mate van beveiliging en geslotenheid voor het grote publiek van datacenters in het algemeen, is dit een unieke kans te noemen.

Het pand is volgens de onderneming hypermodern en geavanceerd. “Redundante internetverbindingen met belangrijke netwerken en internet-knooppunten zorgen ervoor dat de continuïteit wordt gewaarborgd. Met 42 camera’s, eigen dieselgeneratoren, 24 uurs monitoring, geavanceerd brand-blussysteem , geavanceerde koeling en vele andere veiligheidsfeatures is het pand een attractie op zichzelf,” aldus de onderneming.

Gerben van der Veen, Managing Director van dataplace, verklaart: “Na een intensief bouwtraject zijn wij enorm verheugd dat dataplace inmiddels in gebruik is genomen en haar functie kan vervullen. De interesse voor ons datacenter is groot en een ieder die hier komt kijken is erg enthousiast. Inmiddels hebben diverse internet service providers en eindgebruikers, waarvoor het van het allergrootste belang is om 24×7 online te zijn, hun intrek genomen.”

Benieuwd naar alle faciliteiten die dataplace te bieden heeft en bent u geïnteresseerd in een rondleiding? Neem dan contact op met het bedrijf via 088-32 827 52 of info@dataplace.eu. Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.dataplace.eu.