ALBLASSERDAM – Wat vorige week nog niet zeker was, is nu een feit. De Alblasserdamse zwemclub Wiekslag is kampioen geworden in de landelijke C-klasse en promoveert naar de B-klasse. Wiekslag schrijft hiermee geschiedenis. Nog nooit eerder lukte het de Wiekslag om in de B-klasse te zwemmen.

Na deze bijzondere mijlpaal stonden deze week weer 3 wedstrijden op het programma. Zo werden afgelopen weekend de Speedowedstrijd deel 4 ,  de JUJESE,  en de Zuidhollandse kampioenschappen gezwommen. Bij de Speedo zwom Jeroen Mulder op de 50 m vlinder een mooie PR van 48.15 en werd daarmee derde. Mike Kouwenhoven won goud op de 200 m rug en zilver op de 200 vlinder. Cheyenne Visser kreeg op de 200 rug het goud omgehangen. Ze zwom een nieuw PR van 2.38.33.

Vele PR’s werden weer aangescherpt. Saskia de Boef verbeterde op de 200m rug haar tijd met meer dan 16 sec en tikte an in 3.58.99. Kimberley Westra verbeterde op de zware 200 m vlinder haar tijd met meer dan 13 sec in een tijd van 3.58.55.

In Papendrecht was er voor de junioren, jeugd en senioren ,de zgn JUJESE wedstrijd, georganiseerd. Tanja van Essen zwom op de 400 m vrij een prachtige 4.41.22, goed voor goud, een clubrecord voor MO 18 en Dames en een limiet voor de NK lange baan in Eindhoven.  Vivianne van de Broek, terug in de selectie,zwom twee eerste plaatsen, op de 50 m rug en de 100m vlinder.  Johnno Peters scherpte zijn eigen clubrecords voor JO16 en 18 aan op de 100 m school  in een tijd van 1.13.44 en werd daarmee eerste. Ook zijn 400 m wissel was goed voor goud.

Ook Chantal van Rikxoort grossierde in eremetaal, goud op 50 m vlinder in een nieuw PR van 33.10 en nogmaals goud op de 100 m school. Op de 400 m wissel kreeg Ruben van Erk het zilver en Rowin Vonk het brons omgehangen.

Op zondag namen een aantal zwemmers deel aan de Zuidhollandse kampioenschappen. Romy de Laat werd kampioen van Zuid-Holland  in haar categorie op de 100m rug in een tijd van 1.22.27. Zilver was er voor Ruben van Erk op 100m rug, brons was er voor Cheyenne Visser en Mike Kouwenhoven op de 200m wissel.