ALBLASSERDAM – De jeugdafdeling van Alblasserdamse voetbalvereniging heeft met ingang van dit weekend een eigen mascotte. Zijn naam is MAATJE VVA-tje.  (zie foto) De mascotte is op verzoek van het jeugdbestuur getekend door Rene Julicher, lid van VV Alblasserdam. De jeugdleden mochten de afgelopen twee weken een naam voor de mascotte inzenden.

Uit de inzendingen is deze naam als winnaar gekozen. Luuk Meijer, speler van F2, heeft deze naam verzonnen en ontvangt hiervoor een trainingspak. Ook de andere kinderen die een inzending hadden gedaan ontvangen een kleine attentie. Vanaf nu zal MAATJE VVA-tje veelvuldig te zien zijn bij de vereniging.

Een mascotte is een voorwerp waarvan de eigenaar denkt dat het ongeluk voorkomt. Hoewel veel mensen van mening zijn dat zoiets feitelijk niet mogelijk is, worden mascottes veel gebruikt, zoals de voetballer die er van overtuigd is dat hij een bepaald shirt moet dragen.