ALBLASSERDAM – Bibliotheek A tot Z aan de Ieplaan in Alblasserdam organiseert woensdagmiddag 30 maart een ‘Kikkerfeest’. De razend populaire Kikker van Max Velthuijs staat dan volop in de belangstelling. Vanaf 14.30 uur kunnen peuters en kleuters er op los tekenen, kleuren, knippen en plakken. De toegang is gratis.

De bedenker van de wereldberoemde Kikker, Max Velthuijs, overleed in 2005, maar Kikker leeft voort. Uitgeverij Leopold organiseert sinds 2007 landelijk de Kikkertiendaagse. Zoals elk jaar start het feest op 21 maart, de eerste dag van de lente, en eindigt de Kikkertiendaagse op 30 maart.

Tijdens het Kikkerfeest kunnen kinderen in alle vestigingen van de Bibliotheek A tot Z genieten van vele bijzondere verhalen over Kikker en zijn vriendjes. Zo kunnen de jonge bezoekers bijvoorbeeld naar een Kikkerfilm kijken en wordt er voorgelezen uit de mooiste Kikkerboeken. Daarnaast mogen ze zelf aan de slag met stiften en krijt om hun eigen Kikkervlaggetjes te knutselen. Iedereen is welkom, ook kinderen die nog geen lid zijn van de bibliotheek.