ALBLASSERDAM – Woensdagochtend 23 maart 2011 viert Alblasserdam voor de 55ste keer op rij de Boomfeestdag. Dit keer met als thema: “Bomen smaken naar meer.” De Boomfeestdag is een landelijk initiatief dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur in te laten zien. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land.

Programma 23 maart 2011
Het programma voor de Boomfeestdag in Alblasserdam ziet er als volgt uit:

 9.30 uur        Kinderen uit groep 7b van basisschool ’t Nokkenwiel starten met een speurtocht in het Lammetjeswiel bij de entree aan De Savornin Lohmanweg. Deze plaats is te herkennen aan de wapperende vlaggen.
De speurtocht heeft als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.

10.30 uur      De kinderen lopen naar de plantlocatie. Dit jaar worden bomen en struiken aangeplant in het binnenterrein bij de voorzieningendriehoek Scheldeplein

10.45 uur      Wethouder Ad Cardon zal met een aantal kinderen de eerste boom planten. Daarna planten de kinderen onder begeleiding van de afdeling plantsoenen de rest van de bomen en struiken. Ook bij de plantlocatie zullen de vlaggen vrolijk wapperen.

Meer informatie over de boomfeestdag is te vinden op www.boomfeestdag.nl.