ALBLASSERDAM – Voetbalcoach Mario Been en sportverslaggever Jan Dirk Stouten zijn donderdagavond 17 maart, op uitnodiging van de businessclub op bezoek geweest bij voetbalvereniging Alblasserdam. Stouten, die optrad als gespreksleider, wist met pittige vragen leuke anekdotes te ontlokken bij de Feyenoordcoach. Maar ook serieuze zaken werden besproken, zoals de huidige, financiële gang van zaken bij de Alblasserdamse club. Hoofdsponsor Maat-Groep tekende in het bijzijn van het bestuur en de andere genodigde sponsoren een nieuw contract voor de komende drie seizoenen.

Het gaat weer een stuk beter met de Alblasserdamse voetbalvereniging. Volgens algemeen bestuurslid Frank Bosch, is de financieel geplaagde club het dieptepunt voorbij. “We stonden op de rand van de afgrond, gelukkig is er een gezonder beleid gekomen, waardoor de situatie nu positief is. We staan er redelijk goed voor.” Maar niet alleen financieel gaat het goed met de club, ook de spelerprestaties zijn prima. “De spelers spelen fenomenaal. We hebben een enorm gemotiveerde groep die het hele seizoen bovenaan de lijst heeft gestaan. Het enige probleem waar we nog mee zitten is de krappe selectie. Als er mensen geblesseerd raken, zijn ze moeilijk te vervangen omdat de spelers er gewoon niet zijn. Soms morsen we daar helaas punten mee,” aldus Bosch tijdens de bijeenkomst.

Feyenoord
Na de ondertekening van het sponsorcontract door de Maatgroep en de clubleiding vertelde voetbalcoach en voormalig topvoetballer Mario Been vele leuke anekdotes uit zijn roemrijke voetbalcarrière. Ook beantwoordde Been vragen uit het publiek. Niet overal had hij een antwoord op. Zo vroeg genodigde Linda Maat zich af waarom Feyenoord supporters door dik en dun hun club blijven steunen. “Waar die support vandaan komt? Ik kan het niet uitleggen, maar ik begrijp het wel. Ajax-supporter word je, maar Feyenoord-supporter ben je. Dat zit in je,” vertelde Been.

Het sponsorcontract wordt ondertekend. Met van links naar rechts: Adri Maat, Arjan Maat, Jack van Ballegooijen en Marco Vlijmen.

ADO vs Alblasserdam
Volgende week woensdag, 23 maart, vindt een vriendschappelijke voetbalwedstrijd plaats tussen eredivisieclub ADO Den Haag en eersteklasser VV Alblasserdam. De clubs trappen om 19.00 uur af op Sportpak Souburgh in Alblasserdam. Initiator van de wedstrijd is wederom Alblasserdammer Danny Buijs, die eerder Feyenoord al naar het Damdorp haalde. De wedstrijdkaarten zijn te koop bij de kantine op Sportpark Souburgh, in Cultureel Centrum Landvast, bij Sport-Inn op het Makado en bij het ADO Den Haag ticket verkooppunt. De kosten voor een ticket zijn voor een volwassene 6 euro en voor kinderen tot en met veertien jaar 3 euro.

De voetbalquiz werd gewonnen door Arjan Maat. Hij won een voetbal vol handtekeningen.

Stouten voelde Been soms stevig aan de tand...