ALBLASSERDAM – Op zaterdag 19 maart 2011 wordt het inmiddels traditionele lenteconcert door de Christelijke Muziekvereniging ”Soli Deo Gloria ” gegeven in zaal Royaal van cultureel Centrum Landvast te Alblasserdam. Tijdens het concert zullen alle onderdelen van de vereniging acte de presence geven.

De Melody Percussion Band, de slagwerkgroep van Soli, zal het spits afbijten. Het programma varieert die avond van Latin tot klassiek, van koraal tot traditionele mars. Maar wel uitgevoerd in een modern jasje. Ook de jeugd-mpb, zal een tweetal stukken ten gehore brengen. Nieuw dit jaar zijn de optredens van de vorig jaar gestarte slagwerkklas en blazersklas. Ook zij zullen afzonderlijk een aantal stukken ten gehore brengen op dit voor hen eerste “grote” concert.

Het fanfareorkest komt uiteraard ook aan bod. Zij zullen na de pauze het programma verder invullen. Op het programma staat onder andere het concertwerk Ford Wierickerschans. Dit stuk hoopt de fanfare ook uit te voeren op het in november geplande concours. Verder varieert het programma van jazz tot folk en van mars tot pop.

Het concert begint om 20.00 uur in zaal Royaal van Cultureel Centrum Landvast. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten kosten € 5,00. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,00.