ALBLASSERDAM – Ruim honderd skaters kwamen zaterdag 12 maart af op de ‘Decision Day’ om te beslissen over de nieuwe opzet van de skatebaan aan de Vondellaan in Alblasserdam. De dag was volgens de Jeugdgemeenteraad, organisator van het evenement, een groot succes. Een aantal skaters was echter wel teleurgesteld. “Wij dachten dat we vandaag alle nieuwe onderdelen konden testen, maar er waren alleen maar blaadjes om te bepalen waar alles kwam,” aldus één van de skaters.

Met behulp van een plattegrond en de nodige kennis en ervaring legde de jeugd aan de JGR uit hoe het skatepark eruit moet gaan zien. Dit gebeurde naar aanleiding van een handtekeningenactie van een skater, Timo Steernberg. Hij verzamelde 300 handtekeningen bijeen, waaruit bleek dat er veel animo was voor een grondige renovatie van het skatepark. Ook veel kinderen uit de buurt waren enthousiast.

Omdat de JGR vond dat de jeugd zelf moest meedenken over de opstelling van de nieuwe onderdelen, organiseerde ze een zogenaamde ‘Decision Day’. Deze werd dus goed bezocht; er kwamen ongeveer 100 skaters op af.

Met de ideeën van de jeugd in het achterhoofd zal er nu een definitief plan komen. Dat plan zal met een advies van de Jeugdgemeenteraad worden beoordeeld door het college van Burgemeester en Wethouders. Zij zullen beslissen hoe het park er uit zal gaan zien. Het oppervlak van het skatepark wordt hierbij overigens niet vergroot. Het is de bedoeling dat het vernieuwde skatepark nog voor de zomer op feestelijke wijze wordt geopend.

De Jeugdgemeenteraad is een organisatie voor en door jongeren. De JGR bestaat uit een groep enthousiaste jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Ze noemt zichzelf een spreekbuis naar de gemeenteraad en organiseert een aantal keer per jaar activiteiten voor jongeren in Alblasserdam.