ALBLASSERDAM – In tegenstelling tot eerdere berichten komt elektronicazaak Mikro Electro voorlopig niet terug als vervanger van de failliete It’s Electronics vestiging in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Dat heeft Mikro-directeur Jan Hoogstrate vrijdagochtend 11 maart laten weten. “Alblasserdam stond hoog op mijn lijstje, maar ING Real Estate, eigenaar van het centrum, wil geen elektronicazaak meer in het pand. We zijn helaas, helaas, niet eens tot een gesprek gekomen.”

Volgens Hoogstrate was het Alblasserdamse Makado een perfecte locatie voor zijn winkel: “Wij ontwijken de grote stad. We hebben bijvoorbeeld geen winkels in Rotterdam. Op die manier kunnen we ons richten op goede service. Daarbij willen we de lage prijzen niet uit het oog verliezen. Alblasserdam paste goed in dit plaatje.”

De directeur van het familiebedrijf ziet nog wel één kleine mogelijkheid om alsnog in het Makado terecht te komen: “Wellicht kunnen we wel terecht in het pand van Hans Textiel, mocht dat vrijkomen. Mijn voorstel is om te starten in het It’s-pand en dan later te verhuizen naar het pand van Hans Textiel. Hoe groot de kans van slagen is weet ik niet, maar ik ga het in ieder geval voorstellen,” aldus Hoogstrate.

Ellen Tack, woordvoerster namens ING Real Estate, heeft inmiddels laten weten dat het niet alleen om de naam elektronica gaat: ” Gezien de grootte van de ruimte zal het It’s-pand naar verwachting nooit een geschikt pand worden voor een elektronicazaak als Mikro Electro; daar deze gewoonlijk ruimtes van ca 400 – 600 m2 huurt. Wanneer men dit pand toch zou aanhuren zal daar blijvend discussie ontstaan over grootte, ligging en huurprijs; vandaar dat het ook de voorkeur van ING geniet om op termijn en indien beschikbaar op een andere meer geschikte locatie in het Makadocenter een zo mogelijk grotere ruimte ter beschikking te stellen voor vestiging van elektronica. Of dit Mikro Elektro is of een ander partij hangt af van de situatie die alsdan bestaat,” aldus Tack.

Deel dit bericht via...