ALBLASSERDAM – Voor meer dan 15.000 euro is in de nacht van woensdag op donderdag 10 maart aan materiaal gestolen bij autobedrijf M.R. Bakker aan de Voltastraat in Alblasserdam. De inbrekers stalen onder andere een grijze auto van het merk Daewoo Datiz met het kenteken 83-DX-JH. Verder werden er tankjes olie, een gereedschapskar, slijpspullen en een lasapparaat meegenomen. Martin Bakker, eigenaar van het bedrijf zit naar eigen zeggen financieel helemaal aan de grond.

“Ze hebben echt alles meegenomen. De inbraak is waarschijnlijk tussen 17.00 en 07.00 uur gepleegd, maar niemand heeft iets gezien. De dieven zijn binnengekomen door de sloten van het hek en de loodsdeur te vernielen. Het is wrang, maar gelukkig hebben ze mijn eigen auto meegenomen en niet die van de klant. Dat had nog vervelender geweest,” vertelt de gedupeerde Bakker.

De ondernemer begon in april vorig jaar met zijn bedrijf. “Ik was een tijd werkloos en begon dus een eigen bedrijf. Omdat ik nog maar net ben begonnen, had ik geen geld om mijn spullen te verzekeren.”

Mensen die iets hebben verdachts hebben gezien in de nacht van woensdag op donderdag 10 maart kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

De gestolen auto lijkt op het exemplaar op deze foto.