ALBLASSERDAM – GGD Zuid-Holland Zuid organiseert samen met Rivas, Aafje en Yulius de bijeenkomsten ‘Rouw in Beweging’. Deze zijn bedoeld voor weduwen en weduwnaars van 55 jaar en ouder uit de regio Zuid-Holland Zuid. Het programma bestaat uit acht wekelijkse ontmoetingen. De bijeenkomsten zijn gepland in april en mei en vinden zowel plaats in Gorinchem als Dordrecht.

In de regio Zuid-Holland Zuid raken jaarlijks ongeveer 1500 mensen hun partner kwijt doordat deze overlijdt. Carolien Vogelaar, projectleider bij de GGD ZHZ, denkt dat ‘Rouw in beweging’ die groep kan helpen in het omgaan met het verlies. Vogelaar: “In dit programma wordt met elkaar gesproken over rouw en verlies, hoe je hier mee om kunt gaan en wat voor stappen je daar zelf in kunt zetten. Ook is er nadrukkelijk aandacht voor lotgenotencontact en ontspanning. Zo wordt er kennis gemaakt met diverse vormen van ontspanning en beweging.”

Aan ‘Rouw in beweging’ kunnen 8-12 personen deelnemen. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de RIVAS Zorglijn (0900-8440) of de Aafje Zorglijn (0900-8664).