NIEUW-LEKKERLAND – Bij een bouwkundige inspectie van de gymzaal aan de Dirk III-straat in Nieuw-Lekkerland is asbest gevonden in de CV-ruimte. Naar aanleiding hiervan is direct aanvullend onderzoek gedaan. Het onderzoek wijst uit dat buiten de CV-ruimte nog op één plek asbestsporen zijn aangetroffen. Bij de 9 luchtmonsters, 12 stofmonsters en 26 kleefmonsters die zijn genomen in het hele gebouw, is op 46 monsters 0 asbestsporen aangetroffen.

De monsters zijn volgens landelijke richtlijnen uitgevoerd. Voor de luchtmonsters betekent dit bijvoorbeeld dat de pompen 6 uur lang achtereen hebben gedraaid zonder dat iets is gevonden. Op één kleefmonster is asbest aangetroffen.

De CV-ruimte is alleen van buitenaf toegankelijk via een afgesloten deur. Als gebouwenbeheerder wil de gemeente Nieuw-Lekkerland alle risico’s uitsluiten. Om die reden is besloten om de gymzaal deze week als preventieve maatregel schoon te maken en daarom tijdelijk te sluiten. Het schoonmaken wordt gedaan door een gespecialiseerd en gespecificeerd bedrijf.

Deel dit bericht via...